Nadgradnja ESXi 5.5 U1

Nekaj strežnikov smo imeli še vedno na verziji 5.1 in potrebno jih je bilo nadgraditi. Najprej omogočimo SSH dostop. Nadgradnjo naredimo v treh korakih. Prvi korak je odpiranje požarnega zidu za odhodni HTTP promet.

esxcli network firewall ruleset set -e true -r httpClient

V naslednjem koraku navedemo povezavo do paketa popravkov, ki jih želimo namestiti.

esxcli software profile update -d https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml -p ESXi-5.5.0-20140302001-standard

V zadnjem koraku pa ponovno zaženemo strežnik.

reboot

Drugi korak je pri meni trajal cca. 4 minute na optični povezavi 100/10, zadnji pa cca. 5 min za ponovni zagon, kar je najbrž odvisno tudi od števila virtualnih strojev in moči procesorskih enot v strežniku.

Nadgradnjo na Update 1 lahko naredite tudi če imate samo verzijo 5.0 ali pa morda novejšo 5.5. Samega požarnega zidu po moje ni potrebno zapirati, saj smo dovolili samo promet, ki teče iz našega omrežja.

Lahko si preberete tudi navodila v angleščini, ki sem jih našel na tej povezavi. Spletna stran VMware Front Experience ima zelo veliko nasvetov, ki vas bodo morda rešili neprijetnosti ob uporabi ali nameščanju VMware programske opreme.