Koča pri Triglavskih jezerih 25.8.2011

Že nekaj časa me je Mira prosila, da obiščeva dolino sedmerih jezer. Ker je za en dan tura kar zahtevna, nikakor ni prišla na vrsto. Vendarle so nama letošnji vroči poletni dnevi dali priložnost, da izpeljeva tudi ta načrt.

Zgodnje jutranje vstajanje in večerna priprava vse potrebne opreme nama je omogočilo, da sva že pred sedmo uro zjutraj parkirala pri koči pri Savici. Za vzpon sva izbrala hitrejšo a zahtevnejšo pot čez Komarčo. Na poti so na najbolj izpostavljenih delih v pomoč jeklenice in nekaj klinov, drugače pa je to zelo lepo urejena gorska pot. Kar na nekaj delih se nam skozi gozd odprejo prelepi pogledi na okoliške bohinjske hribe. Okrog osmih sva že zajtrkovala ob Črnem jezeru. Nato sva rabila še dobro uro, da sva skozi pragozd po lepi ledeniški dolini prispela do koče pri Triglavskih jezerih.Vzela sva si eno uro počitka, spila en čaj in radler ter pojedla vsak svoj sendvič.

Za vrnitev do koče pri Savici sva izbrala pot čez Komno za katero je predvidenih 5 ur hoje. Do Komne je pot zelo lepa a se kar vleče. Vroče poletno sonce je skrbelo, da sva uspešno manjšala zaloge vode. Na nekaj mestih sva se ustavila in nabrala nekaj malin ob poti. Pri domu na Komni sva se ustavila in z užitkom spila en mrzel radler ter pospravila sadne zaloge. Od tu se pot v dolino vije po stari mulatjeri in na koncu je že prav dolgočasno hoditi po njenih neskončnih serpentinah. Pa vendar lepota doline sedmerih jezer odtehta svoje in naredi izlet kot nepozaben.