Rašica in Sony Alpha A200 21.1.2012

Na bolhi sem opazil, da v Kranju nekdo prodaja “skoraj nerabljen” body fotoaparata Sony Alpha A200. Ker sem imel v omari še iz časa analogne fotografije solidno fotko Minolta Maxxum 500SI in zraven dva objektiva s kompatibilnim bajonetom, sem popokal objektive in se odpravil na test.

Po temeljitem pregledu body res ni kazal znakov pretirane uporabe. Nekaj testnih posnetkov pa je tudi potrdilo, da se moja stara objektiva kar dobro razumeta z novim prijateljem. Zato sem fantu kar izplačal dogovorjeno ceno in pospravil svojo novo pridobitev.

Sončna sobota je bila ravno pravšnja za test. S sabo sem vzel samo tele objektiv Sigma 70-300 F4-5.6 DG Macro. Stolp je bil poln ljudi in na vrhu smo se guncali kot trav'ca v vetru. Naredil sem par posnetkov Šmarne gore, Krvavca in panoramo Julijcev, kaj več se pa ni dalo v tisti gužvi. Med potjo sem preizkusil še makro na eni od markacij in odžaganem štoru.

Nič se še nisem igral s posebnimi namestitvami. Vse sem poslikal kar z namenskimi programi za pokrajino in makro na aparatu. S kvaliteto zajetih fotografij sem zadovoljen. Slikal sem samo v JPG formatu. Verjamem, da bi z RAW formatom naredil še boljše slike ampak za to bo še čas.

P.S. Prodam Canon PowerShot S3 IS, ker se bo na njem od sedaj nabiral prah.