Nadevan piščanec

Sestavine

cel piščanec
olje
sol
začimbe

Sestavine za nadev

4-5 žemelj
2 jajca
1 1 dcl mleka
1 srednje velika čebula
10 dag slanine
peteršilj
drobnjak
vegeta
1 strok česna

Priprava

Piščanca operemo in posušimo, natremo s soljo in začimbami po okusu ter postavimo v pekač z oljem in pečemo v pečici pri temperaturi 220°. Medtem žemlje narežemo na kocke in jih damo v posodo za mešanje. Dodamo mleko. Stepemo jajca, ki smo jim dodali sol in vegeto, in jih dodamo k žemljam. Na malo maščobe pražimo sesekljano čebulo in na majhne kocke narezano slanino, da čebula postekleni in slanina zarumeni. Tudi to dodamo k žemljam. Masi dodamo še sesekljan peteršilj in drobnjak ter dobro premešamo.

Ko je piščanec na pol pečen (približno pol ure-40 minut), ga vzamemo iz pečice in ga napolnimo s pripravljenim nadevom, ter ga postavimo nazaj v pečico in spečemo do konca. Med peko piščanca večkrat zalijemo z maščobo iz pekača.