Bajadera

Sestavine

30 dag sladkorja
1 dcl vode
40 piškotov (pettit buere)
10 dag kokosove moke
10-15 dag masla ali margarine

Sestavine za glazuro

15 dag masla
15 dag jedilne čokolade
15 dag sladkorja
1 jajce

Priprava

V enem decilitru vode skuhamo 30 dag sladkorja. Zdrobimo piškote (piškote damo v močnejšo polivinilasto vrečko in povaljamo z valjarjem), dodamo kokosovo moko in maslo ter prekuhano vodo s sladkorjem in dobro zmešamo. Dobljeno zmes razporedimo na pekač in jo povaljamo.

Na pari stopimo jedilno čokolado, dodamo s sladkorjem stepeno jajce in stepamo nad paro dokler se masa ne zgosti. Ohlajeni masi dodamo penasto vmešano maslo in s tako dobljeno glazuro prelijemo piškote v pekaču. Ko se glazura malce shladi narežemo bajadero na majhne koščke. Ko je bajadera dokončno ohlajena je rezanje na koščke zelo naporno zato to opravimo, ko je bajadera še napol mehka.