Čokolado in maslo počasi raztopimo na nizkem ognju, ohladimo do mlačnega in zmešamo z rumenjaki.
Iz beljakov in sladkorja naredimo rahel sneg (sladkor dodajamo postopoma, ko se začnejo beljaki peniti), ki ga začinimo s ščepcem soli.
V čokoladno-rumenjakovo zmes najprej nežno in počasi vmešamo tretjino snega, potem pa počasi vmešamo še preostali sneg.
Modelčke namastimo z maslom. Dobro je, da postopek dvakrat ponovimo, modelčke pa vmes postavimo v hladilnik. Na ta način bo souffle lažje rastel. Modelčke potrosimo s sladkorjem in odvečni sladkor odstranimo.
Pripravljene modelčke do vrha napolnimo s čokoladno zmesjo in s prstom potegnemo po robu, da naredimo kanalček. Pečemo 10 minut v pečici na 200 °C.
Pečen sufle potresemo s kakavom v prahu in takoj postrežemo.