Kokosove blazinice

Sestavine

2 ¼ šalice bele moke
1 šalica kokosove moke
½ šalice stopljenega masla
¾ šalice sladkorja
1 vanilin sladkor
100 g pasirane skute
1 žlica mleka
sok ½ limone
1 veliko jajce
½ žičke sode bikarbone
1 žlička pecilnega praška
½ žličke soli
Marmelada po izbiri in Nutella za nadevanje

Priprava

Z mešalnikom zmešamo skuto in sladkor ter vanilin sladkor, dodamo stopljeno ohlajeno maslo, malo pomešamo, dodamo še jajce in mleko ter na koncu še limonin sok. Posebej zmešamo moko, kokosovo moko, sol, pecilni prašek in sodo bikarbono, ter vse skupaj dodamo k mokrim sestavinam in zamesimo testo. Testo damo v hladilnik za 2 uri. Testo razvaljamo in izrežemo kroge v velikosti kot si jo želimo. Na polovico izrezanih krogov damo žličko marmelade ali Nutelle, ter jih pokrijemo s preostalimi praznimi krogi testa in jih po robovih stisnemo, da se zaprejo. Piškote položimo na pekač obložen s peki papirjem in pečemo v pečici ogreti na 180 °C 11 – 12 minut.
Izvrstna tolažba v turobnih deževnih dnevih.