Lešnikovi piškoti

Sestavine

25 dag mehke moke
1 zravnano žličko pecilnega praška
15 dag sladkorja
1 vrečko vanilin sladkorja
3 kaplje esence grenkih mandljev
ščepec soli
4 žlice mleka
10 dag mehkega masla
20 dag zmletih lešnikov

Priprava

Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo presejemo v skledo za mešanje in dodamo ostale sestavine ter dobro pregnetemo z gnetilnima kavljema ročnega mešalnika, najprej pri najnižjem in nato pri najvišjem številu vrtljajev. Testo zvrnemo na delovno ploščo in ugnetemo gladko testo. Če se lepi, ga postavimo za nekaj časa v hladilnik. Nato razvaljamo manjše količine testa približno 3 mm debelo in izrežemo okrogle piškote ter jih zložimo na pekač. Piškote pomažemo s kondenziranim mlekom, obložimo z razpolovljenimi piškoti in pečemo v pečici 10-15 minut pri temperaturi 190°.