Temni kolač

Sestavine za biskvit

3 jajca
6 žlic moke
6 žlic sladkorja
6 žlic mleka
6 žlic olja
3 žlice kakava
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor

Sestavine za preliv

1 litra mleka
3 žlice ruma
3 žlice sladkorja

Sestavine za okrasitev

2 vrečki šlag pene
čokoladne mrvice

Priprava

Stepemo beljake s sladkorjem in vanilin sladkorjem v trd sneg. Dodamo rumenjake, malo zmešamo, nato dodamo olje, mleko in kakav. Na koncu (pri majhni hitrosti mešalnika) dodamo moko, ki smo ji predhodno vmešali pecilni prašek. Po želji lahko v moko vmešamo tudi en zavitek cimetovega sladkorja. Dobljeno zmes vlijemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom in posuli z moko ali drobtinami, in pečemo 20 minut v pečici na 190°. Med peko prevremo sestavine za preliv in še topel biskvit (ne vroč) prelijemo s prelivom in ga postavimo v hladilnik da se shladi.

Preden pecivo ponudimo ga premažemo s šlag peno oz. s smetano (po okusu) in posujemo s čokoladnimi mrvicami.